NOS WielrennenAangepast

Dagzege en leiderstrui voor Simon Yates in Parijs-Nice

Simon Yates slaat toe in koninginnenrit Parijs-Nice

Simon Yates heeft de zesde etappe in Parijs-Nice gewonnen. De Engelsman van Mitchelton-Scott ging in de onder slechte weersomstandigheden verreden koninginnenrit naar skioord Valdeblore La Colmiane tijdens de slotklim (16,3 kilometer à 6,2%) op ruim vier kilometer van de meet in de aanval. Hij ontdeed zich van medevluchter Ion Izagirre en soleerde vervolgens naar de zege.

Yates, vorig jaar in Parijs-Nice winnaar van de etappe naar La Fayence, nam de leiderstrui over van de Spanjaard Luis León Sánchez, die het tijdens de klim niet kon bolwerken en ruim vier minuten verloor.

Mollema en Gesink op 9 minuten

Van de Nederlanders hield Sam Oomen het langst vooraan stand. De Sunweb-renner ging op 54 seconden als tiende over de streep. Robert Gesink en Bauke Mollema kwamen op 9.12 van Yates over de finish. Tot de uitvallers in de rit over vijf zware cols behoorden Ramon Sinkeldam en de zieke Mike Teunissen.

Zondag wordt de etappekoers afgesloten met een lastige rit met start en finish in Nice. Onderweg wacht het peloton zes hellingen. De verschillen zijn klein in de top van het klassement: er zit slechts dertien seconden tussen Yates, de broers Ion en Gorka Izagirre en Tim Wellens. Oomen staat elfde en heeft een achterstand van 1.52.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl