Spelers van Manchester United bejubelen Marcus Rashford na de 2-0 tegen Liverpool
NOS VoetbalAangepast

Fel United verslaat Liverpool dankzij jeugdexponent Rashford

Manchester United heeft in een rechtstreeks duel afgerekend met Liverpool en zo goede zaken gedaan in de strijd om plaats twee. Op een afgeladen Old Trafford werd de eeuwige concurrent met 2-1 verslagen. Marcus Rashford was met twee treffers de grote man bij de Mancunians.

De ploeg van José Mourinho liet Liverpool in grote delen van het duel aan de bal, maar gaf door een goede organisatie en een enorme gedrevenheid nauwelijks iets weg. In balbezit was de thuisploeg vervolgens dodelijk effectief.

Zo was de eerste kans meteen raak. Een lange bal van David De Gea werd door Romelo Lukaku verlengd. Het bleek goed voor een assist van de Belg. Daar was overigens nog wel een schitterende actie van Rashford voor nodig. De jongeling zette Trent Alexander-Arnold met een actie achter het standbeen opzij en schoot vervolgens hard raak.

José Mourinho en Marcus Rashford overleggen tijdens Manchester United-Liverpool. De verslagen Jürgen Klopp kijkt toe.

Liverpool koos veelvuldig de aanval, maar kwam niet tot uitgespeelde kansen. Twee rollertjes van Roberto Firmino en een kopbal van Virgil van Dijk, die zijn eerste Engelse klassieker speelde, waren voor rust de enige wapenfeiten. In de omschakeling sloeg Rashford vervolgens voor de tweede keer toe: 2-0.

Overigens was die andere Nederlandse verdediger, Daley Blind, niet van de partij bij United. Hij vierde vrijdag zijn verjaardag en was zaterdag op de tribune te zien bij de WK allround in Amsterdam.

Daley Blind op de tribune bij de WK allround, met Koen Verweij

United zakt ver weg na rust, maar houdt stand

Na rust kantelde de wedstrijd volledig, mede dankzij een opvallend zwakker optreden van United. Liverpool speelde met meer 'Sturm und Drang' en had recht op een strafschop na hands van Antonio Valencia. Scheidsrechter Craig Pawson vertikte het echter om de bal op de stip te leggen.

Tien minuten later kreeg de ploeg van Jürgen Klopp alsnog loon naar werken. United-verdediger Eric Bailly werkte de bal met een prachtige hakbal in eigen doel. Het bleek niet genoeg.

Verder liet de ploeg uit Manchester het namelijk niet meer komen. United koestert daardoor een voorsprong van vijf punten op Liverpool, dat op zijn beurt moet vrezen voor nummer drie Tottenham Hotspur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl