Kramer kijkt uit naar schaatsen voor 23.000 mensen

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kramer: gaaf als het straks vol zit hier

"Als je nooit iets nieuws begint, blijf je altijd in hetzelfde hangen." Dus je hoort Sven Kramer niet klagen over een WK onder natte, grillige weersomstandigheden in Amsterdam terwijl 130 kilometer verderop ook een overdekte toplocatie als Thialf voorhanden is. "Al zeg ik ook niet dat dit elk weekend moet. Maar als het hier straks vol zit, wordt het wel gaaf, volgens mij."

Het enthousiasme van Kramer, doorgaans een perfectionist die zo weinig mogelijk aan het toeval wenst over te laten, lijkt geen grenzen te kennen. Dat het allroundtoernooi in het Olympisch Stadion wordt georganiseerd door uitgerekend zijn zaakwaarnemer, speelt daarin geen rol, bezweert de Fries. "Ik vind dit gewoon een fantastisch evenement. En wie dat dan organiseert maakt mij niet uit."

Bislett

"Het gaat mij om de sport; die gaat mij aan het hart. Ik wil dat we vooruit komen. Als dit slaagt, kunnen we deze baan overal neerleggen", droomt Kramer hardop. De gedachten gaan daarbij uit naar bijvoorbeeld Bislett, in het Noorse schaatsmekka van weleer waar de kans op winterse (lees: passender) sferen groter is dan in maarts Amsterdam.

Om voor de tiende keer wereldkampioen te worden moet Kramer vandaag en morgen vier keer scherp aan de start verschijnen, weet hij. Of de titelverdediger dat ook is, na de Olympische Spelen van vorige maand en aan het eind van een lang seizoen, moet nog blijken. "Ik probeer het wel altijd te zijn. Ik wil hier graag winnen. Maar ik wil vooral graag voor 23.000 mensen een mooie wedstrijd neerleggen. Daar kijk ik echt naar uit."

STER Reclame