Dumoulin valt en stapt af in Tirreno-Adriatico

Aangepast
Tom Dumoulin ANP

Tom Dumoulin is in de vierde etappe van de Tirreno-Adriatico afgestapt. De Girowinnaar was betrokken bij een valpartij en besloot niet meer op te stappen.

Zijn ploeg Sunweb laat weten dat Dumoulin meerdere kneuzingen en schaafwonden heeft op zijn borst, hand, arm en been. Behandeling in het ziekenhuis is niet nodig.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dumoulin valt en stapt af in Tirreno-Adriatico
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Dumoulin, die met klassementsambities naar Italiƫ was afgereisd, voelde zich voorafgaand aan de koers al ziek en stond in het algemeen klassement negende op 33 seconden achterstand van leider Geraint Thomas.

Wilco Kelderman, die zevende staat, is nu de enige kopman van Sunweb.

Trek-Segafredo
@TrekSegafredo
#ParisNice Word from the ground says @koendekort has abandoned. Not completely surprising for he was feeling sick since yesterday. Wishing you all the best, Koen!
9 maanden geleden

Mike Teunissen, teamgenoot van Dumoulin, moest de strijd staken in de wielerkoers Parijs-Nice. Hij is te ziek om verder te rijden. Teunissen stond 37ste in het klassement. Koen de Kort (Trek-Segafredo) kneep zaterdag om dezelfde reden in de remmen.

Vrijdag viel in diezelfde ronde ook al Wout Poels uit. De renner van Sky, op dat moment tweede in het klassement, smakte tegen het asfalt en kon niet verder.

STER Reclame