AFP

In Californië heeft een oud-militair drie mensen doodgeschoten in een tehuis voor veteranen. De dader, een 36-jarige gelauwerde veteraan die een jaar in Afghanistan was gestationeerd, pleegde daarna zelfmoord.

De gewapende man drong gisterochtend het gebouw binnen in het dorp Yountville, ten noorden van San Francisco. Daar gijzelde hij de aanwezigen die een afscheidsfeestje voor een vertrekkende medewerker bijwoonden.

Schoten

De politie omsingelde het gebouw en een korte schotenwisseling met de gijzelnemer volgde. Na onderhandelingen met de politie liet de man een paar gijzelaars gaan.

Toen de politie al uren geen contact meer had gehad met de man, ging een speciaal politieteam het gebouw binnen. Daar vonden zij de lichamen van drie medewerkers van het centrum en dat van de dader.

Oud-militair

In het tehuis worden veteranen behandeld die lijden aan een post-traumatische stressstoornis. Het is een van de grootste centra voor veteranen in de VS. Er verbleven zo'n duizend mensen, variërend van veteranen van de recente oorlog in Irak tot aan oud-militairen die hebben gevochten in de Tweede Wereldoorlog.

De dader werd behandeld in het centrum, samen met andere veteranen die in Irak en Afghanistan hebben gezeten. Enkele dagen voor de gijzeling zou de man uit het programma zijn gezet, waarom is niet bekend.

STER reclame