Wüst tegen Takagi op 1.500 meter

Aangepast
Ireen Wüst ANP

Ireen Wüst neemt het in de slotrit van de 1.500 meter bij de WK allround zaterdag op tegen de Japanse klassementsleider Miho Takagi. In de rit ervoor rijdt Antoinette de Jong, de nummer drie van het klassement, tegen de Japanse Ayaka Kikuchi, die vierde staat.

De WK allround in het Olympisch Stadion in Amsterdam zijn het hele weekeinde live te volgen bij de NOS. Zaterdag begint de uitzending om 15.50 uur op NPO 1 en NOS.nl.

Vrijdag won Takagi op de eerste dag van het WK allround de 500 meter en nam ze afstand van zesvoudig wereldkampioene Wüst. Op de 3.000 meter herpakte Wüst zich in de regen, door met een kleine vier seconden voorsprong op Takagi te winnen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wüst: alles kan nog, zeker buiten

Zaterdag moet Wüst op de 1.500 meter, waarop ze goud pakte in Pyeongchang, 3,42 seconden goedmaken op Takagi en De Jong moet 6,02 zien te overbruggen. Annouk van der Weijden staat vijfde en moet op de 1.500 meter 6,93 seconden goedmaken op Takagi.

Loting 1.500 meter WK allround vrouwen NOS

Zaterdag begint het WK allround voor mannen met de 500 meter en de 5.000 meter. Daarvoor was de loting donderdag al verricht. Sven Kramer neemt het in de derde rit op tegen de rappe Shinsuke Nakamura uit Japan.

STER Reclame