Peter van Ooijen (l) en Brandley Kuwas (r) vieren de 1-1 van Heracles
NOS VoetbalAangepast

Heracles vergroot zorgen streekgenoot FC Twente

Heracles Almelo heeft in eigen huis een 2-1 zege geboekt op de tegen degradatie vechtende streekgenoot FC Twente.

Thuisploeg Heracles domineerde de eerste helft al kreeg het slechts één kans, via Brandley Kuwas, wiens vrije trap van afstand knap door doelman Joël Drommel gekeerd werd. Twente was gevaarlijk via Adam Maher (afstandsschot) en Tom Boere, die van dichtbij over schoot.

Twente geeft voorsprong weg

Adnane Tighadouini maakte er kort na rust na een snelle uitval (en dankzij een traag reagerende Heracles-defensie) 1-0 van. Na een knappe dieptepass van Kuwas en een klutsgoal van Kristoffer Peterson werd het 1-1.

  • ANP Pro Shots
    Leedvermaak bij Heracles-supporters: een mini-degradatie-spook op de tribune
  • ANP Pro Shots
    Twente viert de openingsgoal van Adnane Tighadouini
  • Pro Shots
    Twente-doelman Joël Drommel pikt de bal uit de lucht

Een eigen doelpunt van Adam Maher, die tevergeefs probeerde een kopbal van Robin Pröpper weg te koppen, leverde Heracles de zege op. De bal ging via de lat in het eigen doel.

Jaartje zonder derby

"Een jaartje zonder derby kan best. Ik ben te veel Almeloër om een traan te laten bij degradatie van FC Twente", zei oud-Heracles-voorzitter Jan Smit, nu voorzitter van de raad van commissarissen van de KNVB, vrijdag tot verbijstering van FC Twente in De Telegraaf.

Dat jaartje zonder derby kwam vrijdagavond een stukje dichterbij. De Tukkers verbraken het negatieve clubrecord van zeventien nederlagen in één eredivisieseizoen. Als Roda zaterdag wint van Sparta, is Twente de nieuwe hekkensluiter.

Heracles-verdediger Pröpper sprak na afloop de hoop uit dat Twente het redt. "Ik wil deze wedstrijd volgend jaar ook graag spelen", zei hij na afloop. "Ik hoop dat ze vanaf nu punten gaan pakken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl