Roglic komt juichend over de streep
NOS WielrennenAangepast

Knappe zege Roglic in Tirreno, Thomas nieuwe leider

Lotto-Jumbo-renner Primoz Roglic heeft de derde etappe in de Tirreno-Adriatico gewonnen. Op een lastige slotklim bleef de Sloveen de klassementsrenners voor. Wilco Kelderman was met een negende plaats de beste Nederlander.

De etappe van Follonica naar Trevi over 239 kilometer leek met een aantal lastige klimmetjes op voorhand eentje voor de klassement. Al vroeg na de start gingen er vijf vluchters vandoor, onder wie Dennis van Winden (Israel Cycling).

Met een maximaal verschil van acht minuten werd de groep 12 kilometer voor de streep ingerekend door het peloton. Met de Sky-ploeg voorop werd het peloton verscheurd en bleven er zo'n 50 man over, onder wie Tom Dumoulin. De Nederlander had eerder op de dag wat mechanische problemen en moest van fiets wisselen.

Knappe zege Roglic in Tirreno

Slotklim

De slotklim naar de finish was met gemiddeld 16 procent een steile. Het lukte Roglic om anderhalve kilometer voor de finish weg te springen van de groep en sloeg meteen een gat. De klassementsrenners wachtten te lang met reageren.

Uiteindelijk probeerden Adam Yates en Tiesj Benoot het, maar die kwamen net een paar seconden te laat.

Geraint Thomas is nu de nieuwe leider in het klassement voor Greg Van Avermaet en Chris Froome. Thomas neemt de leiderstrui over van Patrick Bevin.

De stand in het algemeen klassement

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl