NOS WielrennenAangepast

Sánchez behoudt leiderstrui in Parijs-Nice, Poels valt uit

Parijs-Nice: val Poels, dagzege voor Molard

Rudy Molard heeft de zesde etappe in Parijs-Nice gewonnen. Hij ontsnapte in de rit over 198 kilometer van Sisteron naar Vence met 1,4 kilometer te koersen uit de kopgroep. Wout Poels ging in de slotfase hard onderuit en moest Parijs-Nice verlaten met een gebroken sleutelbeen.

Al vroeg scheidden dertien renners zich af. Van hen hielden Carlos Barbero, Thomas Scully, Thomas De Gendt en Amaël Moinard lang stand, maar op 24 kilometer van de meet werd ook dat kwartet ingerekend.

Zware valpartij Poels in Parijs-Nice

Op de slotklim, de Côte de la Colle sur Loup (1,8 kilometer à gemiddeld 10%) probeerde Wout Poels twee keer te demarreren. Hij kwam niet weg en op zeven kilometer van de finish ging de Limburger onderuit, waarmee zijn kansen op een fraaie eindklassering meteen waren verkeken.

Poels was aan de rit begonnen als de nummer twee van het klassement, op vijftien seconden van de Spaanse leider Luis León Sánchez. Beste Nederlander vandaag was Sam Oomen, op de vijfde plaats.

Nice-Valdeblore La Colmiane

Zaterdag wacht het peloton opnieuw een heuvelachtige etappe, in een rit over 175 kilometer tussen Nice en Valdeblore La Colmiane. De finish is op de laatste col van de eerste categorie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl