Wekdienst 9/3: ontmoeting Trump en Kim en het Radio 1-verkiezingsdebat

Aangepast
NOS

Goedemorgen! Er komt zeer waarschijnlijk een topontmoeting tussen president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. En tout literair Nederland kijkt uit naar het Boekenbal, vanavond in de Stadsschouwburg.

De dag begint op de meeste plaatsen met zon, maar in de loop van de middag bereikt een storing het zuiden van het land en begint het te regenen. Het wordt 8 tot 10 graden. Het weekend wordt zacht en wisselvallig.

NOS

Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Elf landelijke partijleiders doen vanmiddag mee aan het Nieuws en Co-verkiezingsdebat op NPO Radio1, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.
  • In Pyeongchang is de openingsceremonie voor de Paralympics. Bijna 700 sporters met een lichamelijke handicap of beperking strijden voor een medaille. Nederland heeft tien sporters gestuurd; vlaggendraagster is Bibian Mentel.
  • De Stadsschouwburg is groen gekleurd voor de 83e editie van het boekenbal, vanwege het thema 'natuur'. Griet Op de Beeck, die het boekenweekgeschenk schreef, mag plaatsnemen in de Koninklijke Loge.
  • En in Eemdijk zullen de damwanden bezwijken. Niet omdat ze zo slecht zijn, maar als test om te kijken hoe Nederland beter beschermd kan worden tegen het water.

Wat heb je gemist?

De Noord-Koreaanse president Kim Jong-un en de Amerikaanse president Trump gaan elkaar ontmoeten. Trump heeft een uitnodiging van Kim geaccepteerd, al is over datum en locatie nog niets bekend. De ontmoeting is een verrassende wending in de relatie tussen de landen omdat Trump en Kim Jong-un het afgelopen jaar over en weer voortdurend hebben gedreigd met oorlog en sancties.

Donald J. Trump
@realDonaldTrump
Kim Jong Un talked about denuclearization with the South Korean Representatives, not just a freeze. Also, no missile testing by North Korea during this period of time. Great progress being made but sanctions will remain until an agreement is reached. Meeting being planned!
5 maanden geleden

Ander nieuws uit de nacht:

Jimi Hendrix op zijn nieuwe album importeur

En dan nog dit

Postuum zijn er inmiddels meer albums van hem uitgebracht dan dat hij bij leven maakte: fans van gitaarvirtuoos Jimi Hendrix kunnen op het nieuwe album Both Sides of the Skytien nieuwe tracks van hem beluisteren. Hoewel 'nieuw' in dit geval betrekkelijk is, want Hendrix overleed in 1970 en de nummers waren al eerder in andere versies te horen. Hendrix' zus Janie werkt met haar bedrijf aan de ontsluiting van Jimi's onuitgebrachte werk en ze is vastberaden dat met de wereld te delen. Uiteraard wel tegen betaling.

Fijne dag!

STER Reclame