Lucas Ocampos viert zijn tweede goal tegen Athletic

Goede uitgangspositie Sporting en Marseille in Europa League

Sporting Portugal en Olympique Marseille hebben zich in de achtste finales van de Europa League een goede uitgangspositie verschaft voor de volgende ronde. Beide ploegen wonnen hun thuiswedstrijd met een marge van twee; respectievelijk Viktoria Plzen (2-0) en Athlétic Club (3-1) werden verslagen.

Bij Sporting nam Fredy Montero, die zowel kort voor als na rust scoorde, beide treffers voor zijn rekening. Bas Dost ontbrak in Lissabon wegens een hamstringblessure.

Vooral de eerste goal van Montero was fraai. Hij kreeg de bal met het nodige fortuin (assist van Fábio Coentrão), nam aan met de borst en schoot de bal met de buitenkant van zijn rechtervoet binnen.

Fredy Montero

Een vroege goal van Lucas Ocampos bleek de opmaat voor een 3-1 zege van Olympique Marseille op Athlétic Club. Ocampos was al na 45 seconden trefzeker. Hij bepaalde na een uur ook de eindstand.

Smullen

RB Leipzig stond tot vijf minuten voor tijd met 2-0 voor tegen FC Zenit en leek met een goede uitgangspositie naar Rusland af te kunnen reizen volgende week. Domenico Criscito zorgde echter voor een domper op de feestvreugde toen hij met een fraaie vrije trap voor de belangrijke tegentreffer zorgde.

De goals waren om van te smullen. De Portugees Bruma scoorde na een prachtpassje van Timo Werner. Werner schoot vervolgens zelf mooi in de kruising. Datzelfde deed Criscito met zijn vrije trap.

Felipe Anderson viert zijn goal tegen Dinamo Kiev

Evenwicht

Lazio en Dinamo Kiev hielden elkaar in evenwicht. In Rome werd het 2-2. Ciro Immobile had in de laatste seconde de 3-2 op zijn slof, maar zijn schot eindigde op de paal.

Even na rust opende Viktor Tsigankov de score voor Dinamo met een kunstig hakje. Door rake schuivers van Immobile en Felipe Anderson leek Lazio de winst te pakken, maar Junior Moraes bezorgde de Oekraïners toch een gelijkspel door uit de draai knap binnen te schieten.

Denis Garmash (Zenit) kreeg in de laatste minuut zijn tweede gele kaart.

De returns worden volgende week donderdag gespeeld.