Minister Kaag leidt vergadering VN-Veiligheidsraad

Aangepast

Minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking leidt vandaag de vergadering van de VN-Veiligheidsraad in New York. Kaag zit de vergadering voor omdat Nederland deze maand voorzitter is van het belangrijkste orgaan van de Verenigde Naties.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Dit is symbolisch en politiek heel goed'

Nederland is per 1 januari een jaar lang lid van de Veiligheidsraad. Het voorzitterschap geldt als het hoogtepunt. Op 28 maart leidt premier Rutte de vergadering van de Veiligheidsraad.

Vrouwendag

In de vergadering van vandaag wordt gesproken over de verlenging van de VN-missie UNAMA in Afghanistan. Dat is een van de onderwerpen die Nederland moet behandelen tijdens het tijdelijke lidmaatschap van de VN-Veiligheidsraad.

In het kader van Internationale Vrouwendag had Nederland alle leden opgeroepen om zoveel mogelijk vrouwelijke collega's op te nemen in hun delegaties. De Nederlandse delegatie bestaat vandaag volledig uit vrouwen.

Wouter Zwart NOS
@WouterZwart
Internationale Vrouwendag. Olv voorzitter Nederland (Minister Kaag) bestaan alle delegaties in de VN Veiligheidsraad vandaag uit meest vrouwen. Behalve Rusland. Alleen mannen daar.
9 maanden geleden

STER Reclame