UEFA onderzoekt gedrag fans Paris Saint-Germain

De fans van PSG staken grote fakkels af ANP

De UEFA is een onderzoek gestart naar de fans van Paris Saint-Germain. In de Champions Leaguewedstrijd tegen Real Madrid staken de supporters vuurwerk af, gebruikten ze een laserpen en blokkeerden ze de trappen.

De return in de achtste finale van het miljoenenbal lag tot twee keer toe stil omdat rook, veroorzaakt door de afgestoken fakkels, het zicht van de spelers belemmerde. PSG verloor uiteindelijk met 2-1.

Volgens de UEFA was de organisatie rond de wedstrijd ook ontoereikend. Er zou te slecht zijn gecontroleerd op het meebrengen van vuurwerk.

De fans van de Franse koploper hadden de nacht voorafgaand aan het duel met Real Madrid ook al vuurwerk afgestoken bij het hotel waar de Madrilenen sliepen. Daarop diende het bestuur van de Spaanse club een klacht in bij de UEFA.

Het is nog onduidelijk wat de sancties zullen zijn. Vorige week legde de UEFA nog een boete van 28.000 euro op aan Feyenoord, omdat fans in het duel met Napoli vuurwerk afstaken en de trappen blokkeerden.

FC Basel

Ook FC Basel moet vrezen voor sancties. In de uitwedstrijd met Manchester City schoten enkele fans vuurpijlen af. De UEFA doet hier ook onderzoek naar.

STER Reclame