Verstappen na productieve testdag klaar voor Formule 1-seizoen

Aangepast
Max Verstappen in actie donderdag in Barcelona AFP

Met een zeer vruchtbare dag heeft Max Verstappen de tweede testweek in Barcelona afgesloten. De Nederlander kwam tijdens zijn laatste optreden voor het openingsweekend in Melbourne tot maar liefst 187 ronden. Hij was daarmee, op Sebastian Vettel na, de productiefste coureur van allemaal.

Verstappen reed in de ochtenduren al 77 ronden, grotendeels op de medium band en met een nieuwe voorvleugel. Hij noteerde daarbij opvallend constante rondetijden. In de middag werkte Verstappen een volledige raceafstand af en oefende het team van Red Bull Racing op de pitstops. De Nederlander en zijn team ondervonden daarbij geen noemenswaardige problemen met de RB14.

Geen temporonde, wel vertrouwen

In tegenstelling tot gisteren ondernam de renstal van Verstappen vandaag geen enkele poging om een echt snelle ronde op de klokken te zetten. Met de snelheid van de nieuwe Red Bull zit het echter wel goed. Zo was teamgenoot Daniel Ricciardo gisteren nog de snelste van het veld na enkele temporondjes met de RB14. Verstappen bleef vandaag zelf steken op een twaalfde positie.

Formula 1
@F1
Immense lap times, and close to THREE race distances for some runners šŸ‘€ #F1 #F1Testing
1 jaar geleden

De Limburger maakt zich geen enkele zorgen voor de seizoensopener op 25 maart in Melbourne. Hij verwacht de gewenste strijd met Ferrari en Mercedes te kunnen aangaan. Outsiders als McLaren en Renault ziet hij niet direct dichterbij komen. "Je kijkt natuurlijk wel naar iedereen, maar ik verwacht niet dat zij onze voornaamste concurrenten zullen zijn."

"We wilden vandaag veel ronden rijden en uitzoeken hoe goed de racesnelheid was. Voor mijn gevoel is die snelheid in orde. Daarmee kunnen we tevreden zijn", voegt Verstappen daar op zijn eigen website aan toe. "Op de vraag of de coureur klaar is voor de eerste race in Australiƫ, zegt hij: "Wat betreft betrouwbaarheid wel, daar ben ik blij mee."

Max Verstappen in actie tijdens zijn laatste testdag voor het Formule 1-seizoen 2018 in Barcelona ANP

Ferrari toont snelheid, Mercedes maakt meters

Bij concurrent Ferrari stonden er op de voorlaatste dag van de wintertests wel enkele temporondjes op het programma. Sebastian Vettel kwam op de zachtste compound tot 1.17,182, een officieus baanrecord op het circuit van Barcelona. Door in totaal ook nog eens 188 ronden af te leggen, liet de stal uit Maranello zien klaar te zijn voor het nieuwe seizoen.

Regerend wereldkampioen Mercedes liet net als Red Bull Racing niet het achterste van zijn tong zien. Het team uit Brackley liet zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas in actie komen. Beide coureurs richtten zich vooral op constante rondetijden over een langere afstand en waren gezamenlijk goed voor ruim tweeƫnhalve Grand Prix-afstand.

STER Reclame