Luiten ondanks jetlag tevreden met eerste dag India Open

Aangepast
Joost Luiten ANP

Joost Luiten staat na de eerste dag van het India Open in New Delhi op een gedeelde 26ste plek. De golfer stond zondag nog op de baan in Acapulco en moest een tijdsverschil van ruim elf uur overbruggen om in New Delhi te verschijnen.

De Rotterdammer noteerde in zijn ronde een eagle, twee birdies en drie bogeys. Luiten kwam uit op 71 slagen (-1). De voormalig winnaar van de KLM Open maakte op de eerste dag twee grote fouten: de eerste keer belandde de bal in het water en de tweede keer in de struiken.

"Je moet hier heel slim spelen, iets te agressief van de tee of te aanvallend naar de vlag en je hebt zo een hoge score te pakken", schrijft Luiten op zijn website. "Morgen moet ik weer geduldig blijven en slim spelen, dan kan ik hopelijk stijgen in het klassement."

Luiten was niet de enige die de . Ook Shubhankar Sharma, die in Mexico op de slotdag de koppositie verspeelde, had last van een jetlag en staat na de eerste dag op 73 slagen. Emiliano Grillo, die acht birdies en een bogey maakte, leidt in New Delhi met 65 slagen (-7).

STER Reclame