Piazza Santa Croce kleurt paars door rouwende Fiorentina-fans

Aangepast
Reuters

In Florence waren rond het middaguur duizenden mensen op de been om de laatste eer te bewijzen aan Fiorentina-aanvoerder Davide Astori. Op de Piazza Santa Croce, het plein voor de Basiliek van het Heilige Kruis, liep het al uren voor de dienst vol met rouwende fans, ploeggenoten en collega's van Astori. In Florence is vandaag een dag van algemene rouw afgekondigd.

De 31-jarige voetbalinternational overleed afgelopen weekend onverwacht in zijn slaap. Enkele uren voor de wedstrijd tegen Udinese werd hij levenloos in het spelershotel aangetroffen. Uit autopsie blijkt dat Astori een natuurlijke dood is gestorven.

Onder de duizenden bezoekers waren ook (oud-)ploeggenoten en tegenstanders die Astori van het veld kennen. Onder meer de voltallige selectie van Fiorentina, de jeugdspelers, de staf en medewerkers van de club waren bij het afscheid. Ook spelers van Internazionale en Juventus waren naar de kerk gekomen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Florence en Italiƫ bewijzen Astori laatste eer

Op het moment dat de kist bij de basiliek arriveerde, kleurde het plein ervoor paars van de Fiorentina-sjaals. Terwijl de kist naar binnen werd gedragen, riepen supporters "grande capitano".

Keeper Gianluigi Buffon van Juventus noemde Astori voorafgaand aan de dienst een van de grootste sportfiguren die hij ooit heeft ontmoet. Ook Giorgio Chiellini, die met Astori in het nationale team speelde, roemde hem. "Het is moeilijk, maar we moeten door met ons leven. Hij was belangrijk voor ons team en zorgde altijd voor een positieve sfeer. Hij lachte altijd. Dat willen wij ook blijven doen."

Ook Marco van Basten was bij de uitvaart aanwezig ANP

Ook de Nederlandse voormalige profvoetballer Marco van Basten, die jarenlang voor AC Milan speelde, was bij de uitvaart aanwezig.

STER Reclame