Dylan Groenewegen

Bijltjesdag voor Lotto-Jumbo in Parijs-Nice

Lotto-Jumbo moet op de vijfde dag van Parijs-Nice een paar rake klappen verwerken. Maar liefst drie renners haakten af: Dylan Groenewegen en Lars Boom startten al niet in de vijfde etappe, die vanaf 15.55 uur live te zien is op NOS.nl. Tijdens de rit moest Amund Grøndahl Jansen (niet fit) afstappen.

Groenewegen en Boom kampen met een verkoudheid en vliegen naar huis om te herstellen. "Last van een behoorlijke verkoudheid, maar gelukkig gaat er een mooie overwinning mee richting huis. Op naar de volgende!", schrijft Groenewegen op Twitter. Hij won de tweede etappe en reed een dag in de groene trui.

De 24-jarige Amsterdammer heeft weinig meer te zoeken in de Franse rittenkoers. De laatste vier etappes gaan over heuvelachtig terrein en daarin kan hij als sprinter weinig uitrichten.

Boom terug van hartoperatie

Boom maakte in Parijs-Nice zijn rentree, nadat hij in januari een operatie van bijna vijf uur had ondergaan om hartritmestoornissen te verhelpen. De 32-jarige Brabander liet zich in de kopgroep zien tijdens de etappe die Groenewegen won.

Groenewegen sprint ook in Parijs-Nice naar ritzege

Boom werkt toe naar de voorjaarsklassiekers van begin april, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl