Bijltjesdag voor Lotto-Jumbo in Parijs-Nice

Aangepast
Dylan Groenewegen EPA

Lotto-Jumbo moet op de vijfde dag van Parijs-Nice een paar rake klappen verwerken. Maar liefst drie renners haakten af: Dylan Groenewegen en Lars Boom startten al niet in de vijfde etappe, die vanaf 15.55 uur live te zien is op NOS.nl. Tijdens de rit moest Amund Grøndahl Jansen (niet fit) afstappen.

Groenewegen en Boom kampen met een verkoudheid en vliegen naar huis om te herstellen. "Last van een behoorlijke verkoudheid, maar gelukkig gaat er een mooie overwinning mee richting huis. Op naar de volgende!", schrijft Groenewegen op Twitter. Hij won de tweede etappe en reed een dag in de groene trui.

Dylan Groenewegen
@GroenewegenD
Niet meer van start in @ParisNice, last van een behoorlijke verkoudheid gelukkig gaat er een mooie overwinning mee richting huis. Op naar de volgende!👊🏻
9 maanden geleden

De 24-jarige Amsterdammer heeft weinig meer te zoeken in de Franse rittenkoers. De laatste vier etappes gaan over heuvelachtig terrein en daarin kan hij als sprinter weinig uitrichten.

Boom terug van hartoperatie

Boom maakte in Parijs-Nice zijn rentree, nadat hij in januari een operatie van bijna vijf uur had ondergaan om hartritmestoornissen te verhelpen. De 32-jarige Brabander liet zich in de kopgroep zien tijdens de etappe die Groenewegen won.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Groenewegen sprint ook in Parijs-Nice naar ritzege
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Boom werkt toe naar de voorjaarsklassiekers van begin april, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

STER Reclame