Poels heeft strijdplan voor Parijs-Nice klaar: knallen!

Aangepast
Wout Poels wint tijdrit in Parijs-Nice AFP

Tijd voor een glaasje champagne was er niet voor Wout Poels na zijn fraaie zege van woensdag in de tijdrit van Parijs-Nice. Door een verplaatsing van drie uur belandde de Nederlandse Sky-renner rechtstreeks van de auto via de massagetafel in zijn bed. Maar daar lag Poels natuurlijk wel heel lekker.

"Het was een hele belangrijke rit voor het klassement. Ik gokte op de topvijf, maar als je hem dan kan winnen, is het natuurlijk helemaal geweldig", sprak Poels tevreden vanuit zijn hotelkamer.

Poels gaat voor eindzege in Parijs-Nice

Wout Poels belt vanuit zijn hotelbed met Langs de Lijn En Omstreken over zijn etappezege in Parijs-Nice.

Door zijn indrukwekkende zege in de vierde etappe klom de Sky-kopman naar de tweede plek in het algemeen klassement, op vijftien seconden van leider Luis León Sánchez.

Hoe anders was dat een jaar geleden, toen Poels tijdens Parijs-Nice thuis zat met een knieblessure. "Mijn voorjaar viel toen in duigen. Ik had van Parijs-Nice ook een doel gemaakt, maar kon niet starten. Het is extra fijn dat het dan nu wel allemaal lukt."

Vuurwerk op zaterdag

Nice is nog ver, maar met vier ritten met heuvels en bergen voor de boeg durft Poels wel aan de eindzege te denken. "Het speelt in mijn hoofd. Maar er komen nog vier zware ritten aan, vooral de etappe van zaterdag met een slotklim van 16 kilometer. Dat zal wel vuurwerk gaan opleveren", verwacht Poels. "Maar we staan nu tweede en komen steeds dichterbij, dus we gaan er wel voor."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Samenvatting: Poels wint op indrukwekkende wijze tijdrit in Parijs-Nice
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De etappe van vandaag voert over 165 kilometer van Salon-de-Provence naar Sisteron. Wat is Poels van plan? "Knallen! Ik had het rondeboek net voor me liggen en er zit een mooie klim van de eerste categorie in."

Hommeles rond Sky

Hoe goed het nu ook gaat met Poels, over zijn Sky-ploeg hangt momenteel een deken van argwaan vanwege een reeks dubieuze praktijken met een zweem van doping. De Nederlander blijft er rustig onder. "Er wordt natuurlijk wel over gepraat, maar ik kan er zelf weinig aan veranderen. Ik focus me op de koersen en de trainingen."

Het Franse publiek, dat doorgaans erg kritisch is op (buitenlandse) dopingzondaars, moedigde Poels in zijn Sky-tenue in ieder geval wel enthousiast aan. "Er was een heel mooi publiek. De sfeer zat er náást het parcours gelukkig goed in", aldus Poels.

De vijfde en zesde etappe van Parijs-Nice zijn live te volgen via een stream op NOS.nl en in de NOS-app. Aanvang doorgaans rond 15.15 uur. In het slotweekeinde zijn de zevende en achtste etappe ook live te zien op NPO1.

STER Reclame