NOS WielrennenAangepast

Hattrick BMC in Tirreno-Adriatico; Sunweb vijfde

Tirreno-Adriatico: BMC grijpt macht in ploegentijdrit

De openingsetappe van de 53ste editie van Tirreno-Adriatico, een 21,5 kilometer lange ploegentijdrit, is gewonnen door BMC. De ploeg raffelde het parcours met slechts drie bochten in Lido di Camaiore af met een gemiddelde snelheid van 57,8 km/uur.

Met 22.19 was BMC vier seconden sneller dan de Australische formatie Mitchelton-Scott. Sky, met Chris Froome, eindigde als derde op 0.09.

Sunweb, met een licht verkouden kopman Tom Dumoulin, werd vijfde en gaf 0.25 toe op BMC, dat ook in 2016 en 2017 de sterkste was op dit onderdeel. Lotto-Jumbo was 0.51 langzamer dan BMC en werd dertiende.

Caruso leidt, Cavendish lijdt

De Italiaan Damiano Caruso passeerde als eerste BMC-renner de finish en is net als vorig jaar de eerste leider in de Italiaanse rittenkoers, die duurt tot en met dinsdag en eindigt met een tijdrit over 10 kilometer. Hij is samen met Rohan Dennis de kopman bij afwezigheid van Richie Porte.

Klassementsleider Damiano Caruso neemt twee zoenen in ontvangst

Mark Cavendish van Dimension Data kwam gehavend over de finish. De Brit was onderweg ten val gekomen, vermoedelijk over een putdeksel.

Gebroken rib

Cavendish was vorige maand tijdens de openingsrit van de Ronde van Abu Dhabi ook al gevallen, wat hem een hersenschudding opleverde.

Daarvoor werd ook nu gevreesd, maar onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de sprinter - behalve kneuzingen en schaafwonden - slechts een rib gebroken heeft.

Mark Cavendish voltooit de eerste etappe van de Tirreno-Adriatico na zijn val maar eindigt buiten de tijdslimiet

Dat zou hem niet weerhouden hebben om te starten in de tweede etappe. Cavendish finishte na zijn val echter buiten de tijdslimiet en moet daardoor gedwongen toekijken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl