Erwin van de Looi
NOS VoetbalAangepast

Willem II steunt Van de Looi: persoonlijke aanval ongepast

De supportersgroepen van Willem II, die gisteren massaal opriepen tot een direct vertrek van trainer Erwin van de Looi, krijgen nul op het rekest. De directie van Willem II laat in een reactie weten de zorgen van fans te begrijpen, maar op korte termijn geen harde maatregelen te nemen.

"Op dit moment ligt de volledige focus van de hele club op het veiligstellen van het eredivisieschap", luidt de verklaring.

Manifest

De fans verspreidden dinsdag een manifest waarin werd opgeroepen tot een vertrek van de technische staf van de Tilburgse club. Directeuren Berry van Gool en Joris Mathijsen wilden daarop niet direct reageren, maar laten nu weten de harde aanpak van de fans te betreuren.

Van Gool en Mathijsen waren liever het overleg aangegaan dat voor dinsdag ook op de agenda stond. "Helaas is er niet gekozen voor overleg en is er eenzijdig en direct voor de genoemde acties en communicatie gekozen. Wij vinden het onmenselijk, ongepast en niet 'des Willem II' dat er zó op de man gespeeld wordt."

'Trainerswissel zorgt niet voor ommekeer'

De Tilburgse club zegt ook de vijftiende plek en vooral het matige spel zorgelijk te vinden, maar ziet geen heil in een voortijdige trainerswissel. "Diverse clubs hebben een dergelijke stap reeds achter de rug, maar de gewenste ommekeer is vooralsnog achterwege gebleven."

Bovendien benadrukt Willem II dat supporters niet moeten vergeten dat de situatie nog altijd niet uitzichtloos is. Directe handhaving is volgens de Tilburgers nog steeds een reëel doel. "We moeten niet vergeten dat we nog immer vijf tot zes punten los staan van de drie teams onder de rode streep, een beter doelsaldo hebben en daarmee alles in eigen hand hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl