1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS NieuwsAangepast

Supporters VVV niet vervolgd voor discriminatie PSV-spelers

Een groep supporters van de voetbalclub VVV wordt niet vervolgd voor het discrimineren en beledigen van PSV-spelers. Na de wedstrijd op 15 oktober in Venlo werden donkere spelers van de Eindhovense club uitgescholden toen zij het veld verlieten. Ook maakten de VVV-supporters oerwoudgeluiden, maar het Openbaar Ministerie kan niet bewijzen wie dat deden.

PSV won de wedstrijd met 5-2 van VVV-Venlo. De Limburgse club bood zijn excuses aan en deed zelf aangifte tegen zijn supporters.

Daders niet in beeld

Het Openbaar Ministerie kan niet vervolgen, omdat voor hen niet duidelijk genoeg is wie de racistische uitspraken precies deden.

Het OM keurt het gedrag van de supporters af. "Deze uitlatingen zijn zeer discriminerend en grievend richting de betreffende PSV-spelers en ondermijnen een maatschappij waarin gelijke behandeling zonder onderscheid naar ras een groot goed is."

VVV beloofde om te proberen de daders op te sporen, maar dat mislukte. Volgens de club zijn de daders geen vaste VVV-aanhangers. "We hebben de beelden bekeken en met supporters van onze club gepraat. De mensen die dit deden, kwamen van buitenaf. Ze hebben ook geen clubkaart. Ze hadden waarschijnlijk te veel gedronken en wilden ruzie zoeken."

Deel artikel: