Een spandoek aan het hek van het Stadio Artemio Franchi
NOS VoetbalAangepast

Heel Florence staat stil bij overlijden 'Il Capitano'

Het overlijden van Davide Astori, de 31-jarige aanvoerder van Fiorentina, heeft in Florence diepe sporen nagelaten. Over de historische stad, de bakermat van de Renaissance, hangt een grauwe rouwdeken.

De veertienvoudig international wordt morgen begraven; de uitvaartdienst vindt plaats in de historische Basilica di Santa Croce. Om 13.00 uur (13 was zijn rugnummer) is de stad een minuut lang gehuld in stilte. Winkels sluiten hun deuren, vlaggen hangen halfstok.

Ook de wedstrijden in de Champions League en Europa League worden woensdag- en donderdagavond voorafgegaan door een moment van stilte.

Nummer 13

Eerder kondigden Fiorentina en zijn oude club Cagliari al aan dat er nooit meer een speler het rugnummer 13 zal dragen. Dat blijft voor altijd het nummer van de centrale verdediger, die zondagochtend in aanloop naar het Serie A-duel met Udinese overleed aan een hartstilstand.

Het eerbetoon van de Florentijnse club gaat nog verder: na het overlijden van 'Il Capitano' werd diens contract met vier jaar verlengd. Dat meldde Giovanni Malago, de voorzitter van het Italiaans Olympisch Comité. "Zijn salaris wordt aan zijn partner en dochtertje geschonken."

Buffon staat stil bij overlijden Davide Astori

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl