Afmaker Cristiano Ronaldo en aangever Lucas Vázquez vieren de 1-0

Real Madrid blijft makkelijk overeind bij onmachtig PSG

Zonder sterspeler Neymar heeft Paris Saint-Germain in de return van de achtste finales van de Champions League Real Madrid niet in het nauw kunnen drijven. Real Madrid won eenvoudig in Parijs: 1-2. Na de 3-1 zege in de eerste wedstrijd ruim voldoende voor de Spanjaarden om de kwartfinales van de Champions League te halen.

De Fransen hadden zonder de geblesseerde Neymar geen antwoord op het degelijk en goed georganiseerde spel van Real Madrid. Zijn vervanger Ángel Di María kwam nauwelijks in het stuk voor.

Real Madrid begon met Toni Kroos en Luka Modric op de bank. Coach Zinedine Zidane durfde het tweetal nog niet op te stellen na blessureleed. Gareth Bale was gepasseerd. Bij Real waren de vervangers (Lucas Vázquez en Marco Asensio) juist wel bepalend.

Beste kansen voor Real

De eerste grote kans was na twintig minuten voor Real Madrid. Sergio Ramos kon bij de eerste paal intikken, maar PSG-keeper Alphonse Aréola was alert. De kans was typerend voor het spelbeeld in de eerste helft. PSG acteerde onmachtig, Real probeerde vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden.

Vijf minuten voor rust kreeg Real de uitgelezen mogelijkheid om te scoren. Een pass van achteruit werd verkeerd ingeschat door Marquinhos, waarna Karim Benzema alleen op Aréola af kon gaan, maar weer redde de keeper goed.

Pas vlak voor rust verschenen de Fransen voor het eerst gevaarlijk in het Real-strafschopgebied. Maar Di María en Kylian Mbappé zagen hun schoten gekeerd door Madrid-keeper Keylor Navas.

Cristiano Ronaldo kopt de 1-0 binnen

Daar is Ronaldo

Nadat de wedstrijd vlak na de start van de tweede helft even was stilgelegd omdat de PSG-fans een rookgordijn produceerden, liet Cristiano Ronaldo zich voor het eerst zien. Eerst kopte hij net naast en even later was het wel raak. Een afgemeten voorzet van Vázquez rondde Ronaldo knap met het hoofd af.

Dat betekende weer een unieke prestatie voor de Portugees. In alle acht Champions League-wedstrijden die Real dit seizoen speelde, scoorde Ronaldo. Hij is de onbetwiste topscorer met twaalf goals.

Op rozen

Na de tweede gele kaart voor Marco Verratti (66ste minuut) zat Real helemaal op rozen. Paris-Saint Germain maakte nog wel gelijk via een klutsgoal van Edinson Cavani, die flipperkastgoal was eigenlijk tekenend voor de Franse armoe.

Tegen tien man kreeg Real nog enkele uitgelezen mogelijkheden waarvan er één werd benut. Een schot van Casemiro werd van richting veranderd en was daardoor onhoudbaar.