Politie krijgt zeventig tips binnen over overleden Orlando (17)

Aangepast
Bloemen voor Orlando NOS/Kees van Dam

De politie heeft zeventig tips binnengekregen in de zaak-Orlando Boldewijn. De 17-jarige Rotterdamse jongen werd vorige week maandag dood gevonden in het Böttgerwater in de Haagse wijk Ypenburg. Hij was toen al acht dagen vermist.

Vandaag werd ook bekendgemaakt dat het lichaam van Orlando is overgedragen aan zijn familie. Het Nederlands Forensisch Instituut heeft het onderzoek op het lichaam afgerond, meldt Omroep West.

Orlando ging op 18 februari naar Den Haag met de Randstadrail en de tram. De politie heeft gepraat met een man met wie Orlando die avond een date had. Hij heeft gezegd dat hij Orlando heeft opgehaald bij een basisschool bij het Böttgerwater en dat hij hem daar om 23.00 uur weer heeft afgezet. Daarna zou de Rotterdammer met het openbaar vervoer terugreizen naar huis.

Vissers en schippers

Nog altijd is niet duidelijk hoe Orlando in het water in Ypenburg belandde. De politie vraagt mensen die meer weten, contact op te nemen. Vanavond werd in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaak. In het programma werden beelden getoond van de avond waarop Orlando voor het laatst werd gezien. Voordat hij naar zijn date in Den Haag ging, kocht hij een broodje.

Vrienden van de Rotterdamse jongen hebben geld opgehaald voor zijn uitvaart. Ze wilden 33.000 euro inzamelen en dat is gelukt. Er komt een dienst met veel muziek. Nabestaanden willen van het geld ook de oma van Orlando uit Suriname naar Nederland laten komen.

Dit is een artikel van

STER Reclame