NOS WielrennenAangepast

Hivert pakt ritzege in Parijs-Nice, Sánchez nieuwe leider

Hivert troeft Sanchez en Di Grégorio af in Parijs-Nice

Jonathan Hivert heeft de derde etappe van Parijs-Nice gewonnen. In een rit dwars door centraal Frankrijk van Bourges naar Chatel-Guyon was de Fransman zijn medevluchters Luis León Sanchez en Remy Di Grégorio te snel af.

Mike Teunissen was met een vijfde plek de beste Nederlander. Sanchez neemt de leiderstrui over van Arnaud Démare.

Direct vanaf de start trokken er drie man op avontuur. Jay Thomson, Fabien Grellier en Przemyslaw Kasperkiewicz kregen van het peloton maximaal zeven minuten.

Waar de andere twee het moeilijk kregen, ging Grellier er nog alleen vandoor om nog een aantal bergpunten mee te pakken. Maar ook de Fransman werd 36 kilometer voor het einde ingerekend.

Groenewegen moet lossen

Waar het een dag voor de sprinters leek te worden, moest een aantal van hen - waaronder Dylan Groenewegen - 20 kilometer voor de finish lossen op een klim van de derde categorie. Wout Poels werd geplaagd door materiaalpech.

Na plaagstootjes in de afdaling van onder andere Wellens en Alaphilippe wisten Sánchez, Hilvert en Di Grégorio te ontsnappen. Het trio sloeg een gat van iets minder dan een minuut en reed onbedreigd naar de finish.

Di Grégorio probeerde een aantal keer los te komen, maar uiteindelijk speelde Hivert het slim uit en maakte de Fransman het vakkundig af.

Woensdag staat er een tijdrit van 18 kilometer op het programma van La Fouillouse naar Saint-Étienne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl