Tom Dumoulin ANP

Dumoulin ziek aan vooravond Tirreno-Adriatico

time icon

Met een bleek gezicht verscheen Tom Dumoulin dinsdag op de persconferentie van Tirreno-Adriatico, de Italiaanse koers die woensdag van start gaat met een ploegentijdrit.

"Ik ben niet honderd procent fit", zei de kopman van Sunweb. "Maar de Tirreno is één van mijn favoriete races. Ik zal het per dag bekijken."

Dumoulin geldt als een van de favorieten voor de eindzege in de WorldTour-wedstrijd tussen de Italiaanse west- en oostkust. Niet in de laatste plaats vanwege de ploegentijdrit (woensdag) en de individuele tijdrit van volgende week dinsdag.

Ploegentijdrit

Voor Sunweb is de Tirreno een ideale graadmeter om de Tourploeg te testen. Met name omdat er in de Tour ook een race tegen de klok op het programma staat.

Eerder moest Michael Matthews passen. De Australiër kampt met een breukje in zijn schouder. Sunweb start nu met Wilco Kelderman, Søren Kragh Andersen, Nikias Arndt, Simon Geschke, Chad Haga, Lennard Kamna en Dumoulin.

Froome

Ook Chris Froome, de winnaar van de laatste Tour én Vuelta, verschijnt aan de start ondanks een positieve plas voor salbutamol tijdens de Vuelta. Er is nog altijd geen duidelijkheid over zijn zaak, maar dat weerhoudt de Brit er niet van om alle supporters - in het Italiaans - te melden dat hij blij is in Italië te zijn.

STER Reclame