Jaloerse Helmonder steekt zijn vrouw in haar slaap neer: 8 jaar cel

Een 54-jarige man uit Helmond moet acht jaar de cel in omdat hij heeft geprobeerd zijn vrouw te vermoorden. Hij stak haar in november vorig jaar met een mes in haar hals of nek toen ze sliep. De man was jaloers omdat zijn vrouw een andere man een kus zou hebben gegeven en daar zou ze niet eerlijk over zijn geweest.

Volgens de rechtbank is de Helmonder vroeg in de ochtend op zijn slapende vrouw gaan zitten en heeft hij haar meerdere keren gestoken. De vrouw werd wakker en wist te vluchten.

Mes uit de keukenla

De man zou zich de hele nacht erg druk hebben gemaakt over een voorval in een café. Zijn vrouw zou een zanger een kus hebben gegeven en daarover heeft ze volgens de man niet de waarheid verteld. Hierdoor werd hij "steeds linker", zei hij. 's Nachts sloot hij de woning af en deed de huissleutel in zijn broekzak. Hij haalde een mes uit de keukenla en nam dat mee naar boven. Dat gebeurde tussen 03.00 uur en 04.00 uur.

De verdachte heeft volgens de rechtbank genoeg tijd gehad om zich te bedenken en hij handelde niet in een opwelling. Om 06.00 uur stak hij zijn vrouw. Het was de bedoeling van de man om zijn vrouw te vermoorden, zegt de rechtbank.

Schadevergoeding

Bij het opleggen van de straf heeft de rechter er rekening mee gehouden dat de man handelde onder invloed van stress. De kans dat hij ooit nog eens zoiets doet is volgens een psycholoog erg klein. Daarnaast is hij nooit eerder veroordeeld voor geweld. Het Openbaar Ministerie had tien jaar cel geëist.

De vrouw heeft door de steekpartij een blijvend litteken en minder gevoel in haar hand doordat ze het mes af heeft gepakt. De verdachte moet de vrouw een schadevergoeding van 12.000 euro betalen, meldt Omroep Brabant.

Dit is een artikel van

STER Reclame