De gil zei alles. Terwijl de gele bal in de pocket plofte, schreeuwde poolbiljarter Niels Feijen alle frustratie van zich af. Frustraties van thuis zitten en revalideren.

Afgelopen weekend maakte Nederlands succesvolste poolbiljarter zijn rentree op het hoogste niveau. En die rentree luisterde hij op met een zege. In Gibraltar rekende de 41-jarige Hagenaar in de finale van de prestigieuze World Pool Masters met 8-4 af met titelhouder Shane van Boening.

Tennisarm

Feijen kampte het afgelopen halfjaar met een tennisarm, een hardnekkige peesontsteking waardoor een armoperatie noodzakelijk was. Daardoor miste hij voor het eerst in jaren de WK 9-ball en de fameuze Mosconi Cup.

Slechts vier spelers werden vaker geselecteerd voor de naar de legendarische poolbiljarter Willie Mosconi vernoemde ontmoeting tussen Europa en de Verenigde Staten. In zijn twaalf deelnames en werd hij vier keer verkozen tot MVP.

Niels Feijen stralend met de bokaal van de World Pool Masters Twitter/ @ World Pool Masters

In plaats van te schitteren in Las Vegas revalideerde Feijen thuis met zijn Deense vrouw Katrine - ook een topspeelster in het poolen - en zijn twee dochters. Die investering betaalde zich direct bij zijn rentree uit.

Revanche

Op weg naar de finale rekende hij af met de Filipijn Dennis Orcullo en de Brit Karl Boyes, die hem beiden al eens van de wereldtitel hadden gehouden.

In de eindstrijd tegen Van Boening miste Feijen bij een stand van 7-2 in het tiende rack nog wel van korte afstand de oranje 5. De Amerikaan slaagde er vorig jaar als eerste in zijn titel te verdedigen, maar een derde titel op rij zat er niet in.

Bij 7-4 wist Feijen het alsnog af te maken.

Voor Feijen is het de tweede eindzege in de World Pool Masters na 2013. Alex Lely was in 1999 de eerste Nederlander die het toernooi op zijn naam schreef.

Feijen, bijgenaamd 'The Terminator' verdiende 20.000 dollar (16.200 euro) met de toernooiwinst.

STER reclame