NOS SportAangepast

Uitblinker Visser staat na WK indoor voor Schippers-dilemma

Visser day after WK indoor

Ze werd overstelpt met leuke berichten na haar verrassende bronzen medaille bij de WK indoor in Birmingham. Nadine Visser, derde op de 60 meter horden, was het meest onder de indruk van de tweet van Jessica Ennis.

De Britse olympisch kampioene op de zevenkamp van 2012 was vol bewondering voor het optreden van de Nederlandse atlete. "Dat zo iemand ook met bewondering heeft gekeken", reageerde de Nederlandse medaillewinnares.

Stralend middelpunt

Visser vormde op de WK indoor het stralende middelpunt van de Nederlandse ploeg. De mini-afvaardiging van acht atleten keerde terug met drie medailles. Behalve Visser was ook Sifan Hassan succesvol, met zilver op de 3.000 meter en brons op de 1.500 meter, de afstand waarop ze titelverdedigster was.

De oogst was voor technisch directeur Ad Roskam van de Atletiekunie reden om positief terug te kijken op het toernooi. Weliswaar was van sprintster Dafne Schippers (op de 60 meter) en meerkamper Eelco Sintnicolaas, die beiden als vijfde eindigden, iets meer verwacht, maar dat deed voor Roskam geen afbreuk aan de eindbalans.

"Zo gaat dat altijd met medaillekansen. Je verzilvert ze nooit voor 100 procent. Uiteindelijk zijn we blij met de opbrengst", liet hij weten.

Schippers richt zich op buitenwedstrijden

Schippers bleef wat achter bij de hoge verwachtingen. De sprintster pakte in 2016 zilver op de 60 meter in de hal. De tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter had zich echter niet specifiek op de WK indoor voorbereid. Ze wil zich dit jaar vooral richten op de wedstrijden in de buitenlucht.

"De 60 meter is niet haar specialiteit, maar ze had een reële kans op een medaille. Het veld zat heel dicht op elkaar dit toernooi", schetste Roskam de prestatie van het boegbeeld van de Nederlandse atletiek.

Schippers grijpt naast de medailles op de 60 meter indoor

Nadine Visser plaatste zichzelf in Birmingham nadrukkelijk in de schijnwerpers. Ze geldt als meerkamp- en hordenspecialiste. Vorig jaar was ze zevende in de WK-finale op de 100 meter horden in Londen en zevende op de meerkamp. Het succes van afgelopen weekeinde dwingt haar welhaast tot een keuze tussen beide disciplines, een dilemma waarvoor Schippers zich enkele jaren terug ook geplaatst zag.

Schippers combineerde in het verleden de meerkamp met de sprint, maar liet omwille van haar internationale carrière uiteindelijk de meerkamp vallen ten faveure van de sprint. Visser is nu in eenzelfde situatie beland. En net als Schippers destijds wordt Visser nu door Bart Bennema gecoacht.

Wereldtop

Hij wilde zich in Birmingham nog niet uitspreken over wat zijn pupil in de toekomst gaat doen. "Deze medaille heeft bevestigd dat ze wat te zoeken heeft op de horden. Ze is derde van de wereld, dus wereldtop. We gaan alle scenario's op een rijtje zetten. Volgende week bij een kop koffie. En dan maken we een keuze voor de rest van het seizoen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl