Jeffrey Herlings is het nieuwe MXGP-seizoen begonnen met een spectaculaire overwinning in de GP van Argentinië. Een spannende tweestrijd met negenvoudig wereldkampioen Antonio Cairoli besliste hij in de laatste ronde van de tweede manche in zijn voordeel.

Herlings troeft bij start MXGP-seizoen wereldkampioen Cairoli af Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De 32-jarige Italiaan hield Herlings in de eerste manche net achter zich en leek ook de tweede manche te gaan winnen. Lang reed Herlings in de tweede manche op een achterstand van acht seconden, te wijten aan een trage start, maar vervolgens begon hij aan een ijzersterk slotakkoord.

Herlings reed het gat dicht en passeerde Cairoli, die dit jaar het recordaantal van tien wereldtitels van de Belg Stefan Everts wil evenaren. In de slotronde reed Herlings vervolgens nog opvallend makkelijk weg van zijn Italiaanse rivaal.

Met dank aan mama

"Nooit opgeven, dat heeft mijn moeder me geleerd", zei hij na afloop. "Ik heb de hele winter doorgetraind, maar werd uitgerekend deze week ziek. Dat ik vandaag van zover kon terugkomen, is fantastisch."

Herlings tweede achter Cairoli in eerste manche Argentinië Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Herlings debuteerde vorig jaar in de koningsklasse van het motocrossen na drie wereldtitels in de MX2. Vanwege een gebroken hand kende hij toen een moeizame start van het seizoen, maar dat weerhield hem er niet van later in het jaar alsnog zes overwinningen te boeken waardoor hij in het eindklassement nog tweede werd.

De volgende van de in totaal negentien wedstrijden is de GP van Europa, over twee weken in Valkenswaard.

STER reclame