Ivana Spanovic springt naar WK-goud in Birmingham
NOS SportAangepast

Verspringster Spanovic verslaat titelverdedigster Reese bij WK indoor

Na een zilveren en bronzen medaille bij de WK indoor heeft verspringster Ivana Spanovic eindelijk de wereldtitel binnen. In Birmingham won de Servische atlete met een sprong van 6,96 meter. Daarmee bleef ze de Amerikaanse titelverdedigster Brittney Reese zeven centimeter voor. Brons ging naar de Duitse Sosthene Moguenara-Taroum met 6,85 meter.

Reese veroverde vorig jaar in Londen de wereldtitel in de buitenlucht. Indoor deed ze voor de vierde keer mee aan de WK, maar won ze voor het eerst geen goud. Zondag ging Spanovic, de nummer drie van de Spelen in Rio de Janeiro, naar 6,96 in haar vierde poging.

In dezelfde ronde noteerde Reese, tweede bij de Spelen in Rio, 6,89 meter. De Amerikaanse had twee pogingen over om haar vierde indoorwereldtitel binnen te halen, maar slaagde daar niet in.

Francine Niyonsaba wereldkampioene indoor 800 meter

Francine Niyonsaba blijft de wereldkampioene indoor op de 800 meter. De atlete uit Burundi prolongeerde haar mondiale titel door in de finale de Amerikaanse Ajee Wilson in een lange sprint voor te blijven.

Beiden streden twee jaar geleden in Portland ook om de wereldtitel indoor en ook toen was Niyonsaba de sterkste. Ze won nu in 1.58,31, de beste wereldseizoentijd. Wilson noteerde 1.58,99 en de Britse Shelayna Oskan-Clarks veroverde brons in 1.59,81. Voor de nummers twee en drie waren het persoonlijke records.

Jamaica gediskwalificeerd

De Amerikaanse estafetteploeg op de 4x400 meter was ongenaakbaar in Birmingham. Quanera Hayes, Georganne Moline, Shakima Wimbley en Courtney Okolo waren met 3.23,85 sneller dan alle kampioensploegen in het verleden.

Jamaica denderde als tweede over de streep, maar werd wegens duwen gediskwalificeerd. Daardoor schoof Polen op naar zilver en Groot-Brittannië tot grote vreugde van het publiek naar brons.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl