Martijn Havenga (Kampong) legt aan bij de strafcorner
NOS SportAangepast

Koploper Kampong haalt uit in derby tegen SCHC

Volgens de planning zou de hockeyhoofdklasse na een winterstop van enkele weken dit weekeinde weer op gang komen, maar uitgerekend nu ligt het weer dwars. Vanwege de vorst en sneeuw konden bij de vrouwen slechts drie wedstrijden doorgaan en bij mannen zelfs maar twee.

Kampong, dat de dans leidt in de mannencompetitie, kwam als een van de weinige ploegen wel in actie en maakte geen geheim van de ambities voor de rest van het seizoen. Bij het gepromoveerde SCHC werd een klinkende 7-0 zege geboekt.

Al na vier minuten had Constantijn Jonker de gasten op voorsprong gezet, maar lang bleef het bij die ene treffer. Pas nadat Martijn Havenga kort voor de pauze uit een strafcorner de marge had verdubbeld, was het verzet van de Bilthovenaren gebroken.

In de tweede helft scoorde Jonker nog twee keer voor de Utrechtse formatie, terwijl ook Philip Meulenbroek (tweemaal) en Bjorn Kellerman het doel vonden.

Door de zege vergrootte Kampong de marge met achtervolger Bloemendaal, die de thuiswedstrijd tegen Almere afgelast zag worden, tot vijf punten.

Brandweer schiet te hulp

Ook de vrouwen van Kampong konden hun wedstrijd afwerken, maar voor het thuisduel met HDM moest wel eerst de hulp van de brandweer ingeroepen worden. Het hoofdveld in Utrecht was weliswaar niet meer bevroren, maar door de vorst van de afgelopen dagen wel kurkdroog.

Normaal gesproken biedt de de sproei-installatie uitkomst, maar die was wél bevroren. Een afgelasting dreigde. Dankzij de brandweer kon het veld echter alsnog bespeelbaar gemaakt worden en Kampong een 3-1 zege binnenslepen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl