Baanwielrenster Wild pakt derde wereldtitel in vijf dagen

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wild wordt ook wereldkampioene op de puntenkoers
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Kirsten Wild heeft op de laatste dag van de WK baanwielrennen in Apeldoorn haar derde gouden medaille veroverd. De 35-jarige Wild was een klasse apart op het onderdeel puntenkoers.

Wild greep in Apeldoorn ook al de wereldtitel op de onderdelen scratch en omnium en samen met Amy Pieters zilver bij de koppelkoers (madison).

Renate Groenewold
@rgroenewold
Ok mensen, ik nomineer bij deze @kirsten_wild voor sportvrouw van het jaar! Wat ongelooflijk stoer en sterk gereden zeg! Wereldtitel nummer 3 @wkbaanapeldoorn #puntenkoers šŸ„‡šŸ„‡šŸ„ˆšŸ„‡
5 maanden geleden

Bij de puntenkoers rijden de renners honderd ronden en om de tien ronden vindt er een sprint plaats. Bij de eindsprint zijn er dubbele punten te verdienen.

Van voren

Wild, die op dit onderdeel brons won in 2017, was de hele wedstrijd oppermachtig en liet zich continu van voren zien.

Ze streed al bij de eerste sprint vol mee om de punten, kwam bij vijf sprints als eerste over de streep en had met de slotsprint met de dubbele punten nog voor de boeg de titel al binnen. Wild sloot de koers af met zes punten voorsprong op de Amerikaanse Jennifer Valente (negende op omnium).

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wild is koningin van de WK: bizar, had ik echt nooit gedacht

Titelhoudster Elinor Barker probeerde twee keer weg te komen, maar de Britse kwam niet verder dan een halve ronde.

Vos

Marianne Vos was in 2008 de laatste Nederlandse wereldkampioene op de puntenkoers.

STER Reclame