Britten mogen langer toosten op Harry's huwelijk

Prins Harry met een biertje Hollandse Hoogte

De Britten kunnen straks wat langer een biertje drinken ter ere van het huwelijk tussen prins Harry en Meghan Markle. De regering staat pubs officieel toe om langer open te blijven op 18 en 19 mei.

Normaal sluiten de meeste pubs in Groot-Brittanniƫ om 23.00 uur, maar voor het huwelijk wordt dat opgerekt tot 01.00 uur. "Het is een mooie gelegenheid om het samen te vieren", vindt minister van Binnenlandse Zaken Rudd.

Rudd heeft de afgelopen vier weken overlegd met de horecabranche, politie, omwonenden en andere betrokkenen om te kijken of er zwaarwegende bezwaren waren. Toen die er niet bleken te zijn, werd besloten een officiƫle uitzondering te maken op de horecawet.

Huwelijk, jubileum en WK

Sinds de wet in 2003 werd aangenomen zijn er maar een handjevol uitzonderingen op gemaakt. Zo mochten de Britten ook wat langer aan de bar blijven zitten voor het huwelijk van Harry's broer William, het diamanten regeringsjubileum en de 90ste verjaardag van koningin en het WK voetbal in 2014.

Hoewel het huwelijk in het weekend valt dat ook de finale van de FA Cup wordt gespeeld, verwacht minister Rudd geen extra overlast.

STER Reclame