NOS SportAangepast

Hari verslaat Gerges bij rentree in bomvol Ahoy

Badr Hari verslaat Hesdy Gerges in Ahoy

Kickbokser Badr Hari heeft zijn rentree in de ring in Sportpaleis Ahoy opgeluisterd met een zege op Hesdy Gerges. De jury wees de 33-jarige Hari als winnaar aan. Geen van beide kickboksers wist een beslissing te forceren in de drie rondes van drie minuten.

De 33-jarige Hari en de 34-jarige Gerges, beiden geboren in Amsterdam, waren aan elkaar gewaagd. Hari stond na de eerste ronde even in de touwen om zijn balans te vinden en in de tweede ronde lag hij even op de grond na een draaitrap.

Revanche

In de derde ronde ronde sloeg de vermoeidheid toe en vocht Gerges de wedstrijd uit met een zichtbaar gehavende neus. De vijfkoppige jury was uiteindelijk unaniem in zijn beslissing: Hari was de sterkste. Daarmee nam Hari revanche voor zijn nederlaag van acht jaar geleden.

  • ANP
    Badr Hari tegen Hesdy Gerges
  • ANP
    Badr Hari (r) en Hesdy Gerges (l)

In 2010 werd Hari nog gediskwalificeerd tegen zijn generatiegenoot. Hij gaf Gerges toen een trap na toen die al op de grond lag. Het leverde Gerges de wereldtitel zwaargewicht op bij promoter It's Showtime. Dit gevecht was georganiseerd door het gerenommeerde Glory, waar Rico Verhoeven de wereldkampioen is.

Herkansing

"Als je me een tweede kans geeft, win ik", zei Hari na afloop. "Hesdy is een lastige tegenstander., ik heb veel respect voor hem. Hij heeft een groot hart, maar vanavond was mijn hart groter."

Voor Hari was het zijn eerste wedstrijd sinds zijn verloren partij tegen Verhoeven eind 2016 en zijn eerste sinds het aflopen van zijn gevangenisstraf in november vorig jaar. Een herkansing tegen Verhoeven volgt mogelijk later dit jaar. "Ik hoef Rico geen boodschap te geven", zei Hari. "Dit gevecht was mijn boodschap. Ik ben sterk en fit."

Badr Hari tijdens zijn partij tegen Hesdy Gerges

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl