Heerenveen wint weer eens na maand zonder zege

Reza Ghoochannejhad wordt bejubeld na zijn 2-0
  • ANP
    Lucas Woudenberg opende de score met een strak schot

Het was zaterdag precies een maand geleden dat sc Heerenveen een wedstrijd won. Het werd dus wel weer eens tijd, moeten ook de Friezen gedacht hebben. Met een 2-0 zege op Willem II maakte de ploeg van Jurgen Streppel een einde aan zijn zwakke reeks.

Na de 1-0 overwinning op FC Twente van 3 februari, sprokkelde Heerenveen slechts twee punten uit vier wedstrijden. Koploper PSV werd knap op 2-2 gehouden en ook tegen Roda JC werd gelijkgespeeld (1-1), maar PEC Zwolle (3-2) en Excelsior (1-0) bleken een maatje te groot.

Openingstreffer Woudenberg

Tegen Willem II viel er voor het toch al niet overdreven verwende Friese publiek in de eerste helft weinig te genieten. De goal van Lucas Woudenberg, de linksback schoot na dertien minuten hard en laag raak in de verre hoek (1-0), was één van de schaarse hoogtepunten in het Abe Lenstra Stadion.

Kort na rust verdubbelde Reza Ghoochannejhad de voorsprong van de thuisploeg. De Iraanse spits tikte binnen uit een voorzet van, wie anders, Denzel Dumfries (2-0). Het was alweer de zevende assist van de 21-jarige rechtsback.

Achtereenvolgens Ghoochannejhad, Marco Rojas en Michel Vlap lieten vervolgens na de score te vergroten. Willem II speelde echter weinig klaar, waardoor de overwinning van Heerenveen niet meer in gevaar kwam.