NOS SportAangepast

Na zilver nu brons op 1.500 meter voor tevreden Hassan

Sifan Hassan heeft haar indoorwereldtitel op de 1.500 meter moeten afstaan aan Genzebe Dibaba. De Nederlandse, die in 2016 in Portland goud won, moest genoegen nemen met het brons. Het zilver was voor de Britse Laura Muir.

Topfavoriete Dibaba klopte Hassan afgelopen donderdag al op de 3.000 meter, toen werd Muir derde.

Hassan slaagt er niet in wereldtitel op 1.500 meter indoor te prolongeren

Net als bij de 3.000 meter werd duidelijk wie momenteel de sterkste loopsters van de middellange afstand zijn. Dibaba greep razendsnel het initiatief, waarna Hassan en Muir volgden.

De 25-jarige Arnhemse kon relatief eenvoudig volgen, maar had op de laatste 200 meter geen antwoord op de prachtige eindsprint van Dibaba, die met 4.05,27 net als in 2012 goud won op dit onderdeel.

Rollen omgedraaid

Op de 3.000 meter wist Hassan Muir net voor te blijven, maar nu waren de rollen omgedraaid. De Britse (4.06,63) was op de finish 0,63 sneller dan Hassan.

ANP
Sifan Hassan, Laura Muir en Genzebe Dibaba

Hassan kon na afloop leven met het resultaat, omdat haar focus dit jaar op het buitenseizoen ligt.

De atlete had voor aanvang van het seizoen zelfs weinig oren naar het mondiale indoorkampioenschap, maar haar coach Alberto Salazar wilde Hassan wel op het WK zien. "Ik mag hem dankbaar zijn", zei ze.

"Dit toernooi was vooral om te kijken waar ik sta, dus twee medailles is mooi, zonder dat ik er echt voor heb getraind", concludeerde Hassan. "Ik hoop straks een goed buitenseizoen te draaien en een mooi Europees kampioenschap te lopen."

Hassan: focus ligt op outdoor, dus tevreden met twee medailles

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl