NOS SportAangepast

Sintnicolaas eindigt WK als vijfde, hordeloper Smet beloont zichzelf

Eelco Sintnicolaas heeft bij de WK indoor in Birmingham de zevenkamp afgesloten met een vijfde plaats in het eindklassement. Het is voor het eerst sinds 2015 dat de door blessures geplaagde Nederlander een meerkamp in zijn geheel heeft afgewerkt.

Eelco Sintnicolaas

Voor de afsluitende 1.000 meter was de vijfde plaats nog een realistisch doel voor de 30-jarige Sintnicolaas, die na zes onderdelen zesde stond.

Sintnicolaas had uiteindelijk voldoende aan de zevende plaats om de Amerikaan Zachery Ziemek, die negende werd, nog voorbij te streven in het eindklassement.

Goud voor Mayer

Kevin Mayer won na een prachtige strijd het goud. De Fransman bleef de Canadees Damian Warner slechts vijf punten voor.

Warner moest op de 1.000 meter drie seconden sneller zijn dan Mayer, de wereldkampioen op de tienkamp in 2017. Dat lukte net niet: 2.37,12 om 2.39,64.

Smet beloont zichzelf

Koen Smet bereikte de halve finales van de 60 meter horden. De Nederlander eindigde in 7,69 als derde in zijn serie, waar een plek bij de eerste vier volstond.

Smet naar halve finales 60 meter horden bij WK indoor

De 25-jarige Smet bleef 0,04 boven zijn persoonlijk record. De Amsterdammer zien we zondag vanaf 16.05 uur terug in de halve finales.

'Ging best makkelijk'

"Ik was vooraf heel nerveus", bekende Smet. "Ik had namelijk iets gedaan wat ik voor een wedstrijd nooit heb gedaan: vooraf heel veel rust nemen. Ik heb hard gelopen en het ging eigenlijk best makkelijk."

De atleet durft nu verder te kijken en hoopt stiekem op meer. "Er kunnen in de halve finale nu misschien wel mooie dingen gebeuren."

Voor Smet is zijn halvefinaleplaats een beloning na een lange periode van mentale tegenspoed. "Het hoofddoel is altijd geweest: ik ben hier op een WK en daar moet ik van genieten", aldus Smet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl