NOS SportAangepast

Visser naar WK-finale 60 meter horden met fraai Nederlands record

Nadine Visser heeft bij de WK indoor de finale van de 60 meter horden weten te bereiken. De Noord-Hollandse loopt zaterdagavond om 21.55 uur de finale in Birmingham.

De 23-jarige Visser maakte indruk door in de halve finales haar serie met een toptijd van 7,83 te winnen en ook het stokoude Nederlands record te verbeteren.

Visser met fraai NR naar finale 60 meter horden, Boons uitgeschakeld

Het oude indoorrecord van 7,89 stond op naam van Marjan Olyslager, die de tijd op 5 maart 1989 had neergezet. Het persoonlijk record van Visser stond op 7,91.

Olyslager is niet er niet rouwig om dat ze haar record kwijt is. "Het werd ook wel een keer tijd en het is geweldig voor Nadine", zegt ze in Langs de Lijn.

"Het was denk ik een pittig record om te verbeteren, maar dit komt niet als een verrassing voor mensen die Nadine al langer volgen. Ik denk dat ze uiteindelijk nog wel harder kan lopen dan deze tijd. Maar of dat in de finale al kan, dat weet ik niet."

'Goede race'

Visser was vrijdag nog minder te spreken over haar niveau in de series, maar zaterdag liep het beter. "Ik voelde dat het een goede race was", zei de Nederlandse, die de euforie van het Nederlands record nog even pareerde.

"Na de finale ga ik daarvan genieten, eerst nog de finale lopen. Alles is straks mogelijk in de finale, al ben ik ook wel afhankelijk van de anderen."

Visser na Nederlands record: later genieten, eerst de finale

Boons mist finale

Eefje Boons slaagde er niet in om de eindstrijd te halen. De regerend Europees kampioene onder 23 jaar op de 100 meter horden werd in 8,24 laatste haar serie en was langzamer dan tijdens de heats (8,16).

Visser en Boons maken hun debuut bij de WK indoor.

De finale van 60 meter horden voor vrouwen is zaterdagavond om 21.55 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl