'Poepverhaal' over 'irritante' emoticons beloond met vier Razzie-awards

Aangepast
Acteur T.J Miller (r) en zijn vrouw Kate poseren met emoji-poppen EPA

De twijfelachtige eer van slechtste film van het jaar gaat naar The Emoji Movie. De animatiefilm over emoticons (de bekende lachebeksymbooltjes in appjes en sms-berichten) heeft maar liefst vier Golden Raspberry Awards gewonnen. De Razzies zijn de jaarlijkse tegenhanger van de Oscars, die zondag worden uitgereikt.

The Emoji Movie speelt zich af in de "wereld in je telefoon" en volgt een emoticon die de verkeerde emotie toont. De jury spreekt van een "poepverhaal" met "irritante personages" en kent de film Razzies toe voor de slechtste film, het slechtste scenario, de slechtste regisseur en het slechtste samenspel tussen acteurs. Dat geldt volgens de jury "voor elk willekeurig duo van emoticons" dat voorkomt in de film.

Arjen Lubach

De Engelstalige stemmen zijn ingesproken door bekende acteurs als Patrick Stewart (Star Trek) en komiek James Corden. In Nederland werkten Arjen Lubach, Jandino Asporaat, Boris van der Ham en Cees Geel mee.

Andere Razzies gaan naar Tom Cruise, voor slechtste acteur in The Mummy; Mel Gibson, voor bijrol in Daddy's Home 2; en Fifty Shades Darker, voor slechtste vervolg. De winnaars krijgen een plastic beeldje van een raspberry, een framboos.

STER Reclame