NOS SportAangepast

Sintnicolaas herpakt zich en klimt naar zesde plaats op zevenkamp

Eelco Sintnicolaas is bij de WK indoor op de zevenkamp iets opgeschoven in het klassement. Na zes van de zeven onderdelen bezet hij de zesde plaats. De afsluitende 1.000 meter staat vanavond (20.45 uur) op het programma.

Sintnicolaas herpakt zich en klimt naar zesde plaats op zevenkamp

De 60 meter horden verliep voor Sintnicolaas uitstekend. Met zijn 7,97 seconden zette hij zelfs zijn beste seizoenstijd neer. Slechts twee concurrenten liepen sneller, waardoor Sintnicolaas opklom van de tiende naar de zevende plaats.

Ook op zijn favoriete onderdeel, het polsstokhoogspringen, stelde Sintnicolaas niet teleur. Hoewel hij met 5.30 meter niet in de buurt van zijn persoonlijk record (5.52) kwam, zette de Europees kampioen van 2013 samen met de Est Maicel Uibo wel de beste score neer.

Eelco Sintnicolaas in actie op de 60 meter horden in Birmingham

Ondanks een sterk optreden op de tweede dag is een podiumplek niet meer haalbaar voor Sintnicolaas. Een reële kans daarop liet hij vrijdagavond vooral liggen bij het hoogspringen (1.90 meter).

De meerkamper kampte lang met een enkelblessure. De angst om een nieuwe kwetsuur op te lopen zorgt ervoor dat hij nog niet niet vrijuit kan springen.

Stabiel

Toch was Sintnicolaas tevreden hoe zijn lichaam het tot nu toe heeft gehouden. "Ik ben heel en het is allemaal heel stabiel, maar ik had hier en daar graag nog wat extra centimeters gepakt", zei hij.

Het gat met Zachery Ziemek, die vijfde staat, bedraagt slechts vijf punten en is voor Sintnicolaas nog wel overbrugbaar. "De topvijf is zeker mooi", hoopt hij de Amerikaan zaterdagavond nog voorbij te gaan.

Sintnicolaas: ben stabiel, maar had graag wat meer centimeters gepakt

Meyer op koers voor goud

De Fransman Kevin Mayer gaat met 5471 punten nog steeds aan de leiding. De regerend wereldkampioen op de tienkamp heeft 34 punten meer dan de Canadees Damian Warner. Sintnicolaas staat zesde met 5188 punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl