NOS WielrennenAangepast

Lage luchtdruk biedt Van Vleuten hoop op WK-stunt

Chloe Dygert geldt als topfavoriete op de individuele achtervolging op de WK baanwielrennen. De Amerikaanse is een klasse apart, maar daarachter hoopt Annemiek van Vleuten op een stuntje.

De 35-jarige Van Vleuten, vorig jaar nog wereldkampioene tijdrijden op de weg, heeft een persoonlijk record van 3 minuten en 31 seconden op de 3.000 meter achtervolging. De verwachte lage luchtdruk in Apeldoorn biedt haar echter hoop op een scherpere tijd.

Van Vleuten: het is de kunst jezelf niet op te blazen in de eerste twee rondes

"Het kan best zo zijn dat het zaterdag een snelle baan is", aldus Van Vleuten. "Daar kijk je ook naar, dan kan je misschien een nog iets grotere versnelling rijden. Ik ben heel benieuwd, misschien kan ik wel verrassen."

"Ik ging uit van rondjes 17,0. Ik hoop met de lage luchtdruk rondjes 16-hoog te kunnen rijden", klinkt het verwachtingsvol. Met zulke rondetijden zou de Vleutense drie seconden onder haar persoonlijk record duiken.

Annemiek van Vleuten werd vorig jaar wereldkampioene tijdrijden op de weg

Van Vleuten is vol goede moed, maar om een goed resultaat neer te zetten moet ze twee keer pieken. Iets wat niet vanzelf gaat bij de viervoudig Nederlands kampioene op de weg - driemaal winst tijdrit, eenmaal wegwedstrijd - en eenmalig Nederlands kampioene mountainbike.

"De ervaring van de EK in Berlijn en de wereldbekerwedstrijd in Polen is dat ik moeite heb met twee inspanningen achter elkaar. Dus daar heb ik specifiek op getraind. Ik weet niet of het trainbaar is, maar ik heb er alles aan gedaan om mijn lichaam eraan te laten wennen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl