Lavreysen is zelfkritisch: ik heb een domme fout gemaakt

Na de vroege uitschakeling in het sprinttoernooi heeft Harrie Lavreysen, die vorig jaar nog tweede werd op de WK, de hand in eigen boezem gestoken. "Ik heb een domme fout gemaakt", sprak hij na de uitschakeling in de achtste finales.

De 20-jarige Lavreysen, van wie - ook na het veroveren van de wereldtitel op de teamsprint - het nodige werd verwacht in het sprinttoernooi, legde het verrassend af tegen de Nieuw-Zeelander Edward Hawkins.

Harrie Lavreysen (l) en Edward Hawkins ANP

"Ik heb hem onderschat. In Manchester reed ik zo om hem heen...", sprak Lavreysen, nadat hij zijn wedstrijdoutfit had verwisseld voor zijn vrijtijdskleding.

"Wat ik nu ga doen? Ik denk dat ik maar naar huis ga en mijn regenboogtrui van woensdag ga aantrekken. Ik had morgen graag weer gereden voor een vol stadion."

Hoogland zag de noodzaak niet meer te doen

"Eigen schuld", gaf verslaggever Han Kock een voorzet aan Lavreysen, die het vervolgens afmaakte met "dikke bult". Datzelfde gold voor Jeffrey Hoogland, die in zijn achtste finale ook niet helemaal bij de les leek.

Power

"Ik zag gewoon de noodzaak niet om meer te doen. Ik dacht: één keer power erop en dan ram ik eromheen. Ik heb verkeerd getimed en me niet druk genoeg gemaakt", aldus Hoogland, die in de kwalificaties nog de snelste tijd had laten klokken.

Hooglands conclusie was kort maar krachtig: "Mijn benen waren in orde, mijn lichaam duidelijk niet..."

STER reclame