NOS VoetbalAangepast

Modric moet vrezen voor celstraf wegens meineed

  • Getty
    Luka Modric
  • ANP
    Luka Modric zou afgelopen zomer onder ede gelogen hebben

Luka Modric moet vrezen voor een fikse celstraf. De Real Madrid-vedette is in zijn geboorteland Kroatië aangeklaagd voor het plegen van meineed. Op een dergelijk vergrijp staat een maximale gevangenisstraf van vijf jaar.

Modric zou onder ede gelogen hebben over een financiële deal met een voormalig bestuurder van zijn oude club Dinamo Zagreb, Zdravko Mamic, die is aangeklaagd voor verduistering en belastingfraude. Afgelopen zomer stond Mamic terecht vanwege die belastingfraude, waarbij Modric werd opgeroepen als een van de getuigen.

Luka Modric (links) bij zijn presentatie door Tottenham Hotspur in 2008

De bewuste deal zou gesloten zijn rondom de transfer van Modric van Dinamo Zagreb naar Tottenham Hotspur in 2008. De 32-jarige middenvelder vertelde de rechtbank tijdens een zitting juni vorig jaar, dat hij destijds met Mamic had afgesproken dat hij Dinamo de helft van de transfersom van 21 miljoen euro zou betalen. Mamic heeft volgens de aanklager een deel van dat bedrag zelf gehouden, zonder dit op te geven bij de belastingdienst.

Volgens de aanklager was er geen wettelijk contract tussen Modric en Mamic. Het duo zou de deal geantidateerd hebben, nadat de transfer naar Tottenham al was afgerond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl