NOS WielrennenAangepast

Verklaring UCI: toestand gewonde jurylid stabiel

Jurylid ernstig gewond na harde botsing op WK baanwielrennen

De toestand van het jurylid dat vrijdag door een botsing met een baanwielrenster bij de WK in Apeldoorn ernstig gewond raakte, is stabiel. Dat heeft de internationale wielrenunie UCI in een officiële verklaring laten weten. De gewonde official ligt in het ziekenhuis in Zwolle.

Het ongeval deed zich voor tijdens het eerste onderdeel van het omnium. De man wilde een rugnummer van de baan pakken, dat bij een eerdere val was losgeraakt. Hij werd daarbij aangereden door Diao Xiaojuan, een renster uit Hongkong.

Buiten bewustzijn

Het jurylid werd afgeschermd behandeld en per brancard afgevoerd, om vervolgens met een traumahelikopter te worden overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.

De UCI laat in de vrijdagavond uitgegeven verklaring weten dat in het ziekenhuis van Zwolle onderzoeken zijn uitgevoerd en dat de man in stabiele toestand verkeert. "Hij zal ter observatie in het ziekenhuis blijven en zijn toestand wordt morgen (zaterdag, red.) opnieuw bekeken."

ANP
Diao Xiaojuan wordt per rolstoel afgevoerd

De bij het ongeval betrokken renster werd in een rolstoel afgevoerd.

De scratch, het eerste onderdeel van het omnium, werd later opnieuw verreden over vijftien rondes in plaats van dertig. Het omnium werd gewonnen door Kirsten Wild.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl