De Israëlische premier vorige week tijdens een kabinetsvergadering

Politie ondervraagt Netanyahu over corruptie

De Israëlische politie heeft premier Netanyahu en zijn vrouw uren ondervraagd. Beiden worden in verband gebracht met verschillende gevallen van corruptie. De jongste aantijging betreft het bevoordelen van het grootste telecombedrijf van het land, Bezeq.

Israëlische media melden dat agenten vanochtend aankwamen op Netanyahu's woonadres in Jeruzalem en ongeveer vijf uur binnen waren. Netanyahu's vrouw zou tegelijkertijd op een politiebureau in Jeruzalem zijn ondervraagd.

Walla

De premier en zijn vrouw worden ervan verdacht dat ze bij Bezeq hebben afgedwongen dat de nieuwswebsite Walla, die in handen is van Bezeq, positief zou berichten over hen. In ruil daarvoor zou de regering-Netanyahu het bedrijf gunsten hebben verleend.

In de zaak zijn enkele bestuurders van Bezeq opgepakt, net als twee vertrouwelingen van Netanyahu. Een van hen, het vroegere hoofd van het ministerie van Communicatie, is volgens Israëlische media bereid om te getuigen tegen de premier.

Ontkenning

Netanyahu spreekt met klem tegen dat hij schuldig is aan het bevoordelen van Bezeq. Ook andere corruptiebeschuldigingen, zoals het aannemen van luxe cadeaus van rijke aanhangers en ontoelaatbare contacten met een krant, verwijst hij naar het rijk der fabelen.

Het Openbaar Ministerie heeft een onderzoek lopen naar de aantijgingen tegen Netanyahu. Het is nog onduidelijk of er een rechtszaak komt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl