Christiaan Varenhorst op archiefbeeld
NOS SportAangepast

Nederlandse beachvolleybalduo's snel naar huis

Het beachvolleybaltoernooi van Fort Lauderdale in Florida verloopt wisselend voor de Nederlandse teams. Twee van de vier koppels sneuvelden al in de groepsfase, een derde duo ging onderuit in de eerste knockout-ronde.

Voor Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter, de nummers 25 van de plaatsingslijst, viel donderdag het doek. De 2-1 nederlaag tegen de Italianen Alex Ranghieri en Marco Caminati was de tweede op rij, waardoor het koppel als vierde en laatste eindigde in groep H. De beste drie van elke poule gaan door.

Ook Sanne Keizer en Madelein Meppelink (29) strandden in de poulefase. Het tweetal werd door de Brazilianen Taiana Lima en Carol Horta uit het toernooi gewipt (2-1).

Alexander Brouwer (rechts) en Robert Meeuwsen op archiefbeeld

Het andere Nederlandse vrouwenduo, Joy Stubbe en Marleen van Iersel, wist de groepsfase te overleven en door te dringen tot de eerste knockout-ronde. Daarin troffen ze de Braziliaansen Taiana Lima en Carol Horta die eerder dus al Keizer en Meppelink naar huis hadden gestuurd. Ook voor Stubbe en Van Iersel kenden ze geen genade: de Nederlandsen verloren met 2-1.

Vervolg

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wisten wel een vervolg van het toernooi af te dwingen. Woensdag wonnen de nummers 11 van de plaatsingslijst van de Russen Maxim Sivolap en Artem Jarzoetkin, waardoor een dag later alleen nog gestreden werd om de eerste knockout-ronde over te mogen slaan. Dat voordeel ging aan hun neus voorbij, de Brazilianen Alison en Bruno Schmidt waren met 2-0 te sterk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl