NOS SportAangepast

Verstappen: het was een waardeloze week

Verstappen: een waardeloze week

Max Verstappen kijkt met gemengde gevoelens terug op de eerste testdagen van zijn renstal Red Bull. Vanwege de slechte weersomstandigheden in Barcelona konden de vier dagen die waren ingepland voor de eerste proefrondjes met de RB14, niet optimaal benut worden.

"Het was een waardeloze week, qua temperatuur en hoe de baan erbij lag. Dus we weten niet zo heel veel", aldus Verstappen. "Maar het is altijd goed een eerste gevoel met de auto te hebben."

  • ANP
    De auto van Max Verstappen wordt naar binnen getakeld
  • ANP
    Max Verstappen tijdens zijn tweede testdag in Barcelona

Slecht weer

Verstappen zat op dinsdag voor het eerst in de nieuwe auto en reed toen 67 rondjes. Op woensdag, de dag waarop zijn teamgenoot Ricciardo weer in de RB14 plaats zou nemen, ging de ochtendsessie niet door vanwege sneeuwval.

Donderdagochtend moest Verstappen grotendeels binnen blijven vanwege regen. Toen hij eenmaal op de baan verscheen schoot hij na 35 rondes de grindbak in.

"Dat uitstapje was mijn fout, je moet een beetje de limiet opzoeken", aldus Verstappen later op de dag.

Het was een drukke dag op het circuit in Barcelona, waar de Formule 1-teams al snel op de baan waren om de verloren tijd van de afgelopen dagen in te halen.

Volgende week krijgt Verstappen een nieuwe kans wanneer de coureurs weer in Barcelona hun auto's gaan testen. De Nederlander komt dan op woensdag en vrijdag in actie.

Goede eerste indruk voor Vettel

Goede eerste indruk voor Vettel

Ferrari-coureur Sebastian Vettel was wat meer tevreden na het testen. "De eerste indruk is goed." Toch ziet hij Mercedes weer als favoriet voor de wereldtitel.

"Het zou fijn zijn om er dichterbij te zitten dan vorig jaar. Als Red Bull ook kan aansluiten, wordt het nog interessanter."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl