NOS SportAangepast

Hordenspecialiste Visser blijft meerkamp nog even trouw

Visser wil nog niet kiezen tussen meerkamp en hordenlopen

Natuurlijk krijgt ze wel wat mee van de discussie. En Nadine Visser snapt het ook wel dat mensen vinden dat ze zich moet toeleggen op de hordendiscipline. Voorlopig blijft de 23-jarige atlete, die bij de WK indoor op de 60 meter horden uitkomt, de meerkamp ook nog trouw.

"Uiteindelijk kijk ik naar wat de meeste mogelijkheden biedt en waar ik het meeste plezier in heb, maar voorlopig hoef ik nog niet te kiezen."

Nadine Visser

Visser maakte vorig jaar indruk op de WK atletiek in Londen. Op de zevenkamp eindigde ze als zevende. Enkele dagen later liep ze naar de finale van de 100 meter horden, waarin ze als zevende de streep passeerde. Het was een unieke prestatie. Niet eerder haalde een Nederlandse atlete de WK-finale van de 100 meter horden.

Discussie

Haar prestaties, met veel progressie op de horden, voedden de discussie of ze nu een meerkampster of een echte hordespecialiste is. Visser heeft er wel over nagedacht, maar vindt het nog te vroeg voor een definitief besluit. Haar trainer Bart Bennema heeft de situatie eerder meegemaakt. Met Dafne Schippers, die op het mondiale podium in de top meedraaide op de meerkamp, maar uiteindelijk de wereld aan haar voeten kreeg als sprintster.

Nadine Visser in actie op de 100 meter horden tijdens de WK in Londen

Visser is van mening dat de situatie rond Schippers anders was. "Zij vond dat ze zelf een keuze moest maken. Ik heb dat nog niet. Ik weet dat ik nog veel progressie kan boeken op een aantal onderdelen van de meerkamp en op de meerkamp in totaliteit. Dat wil ik graag laten zien, maar ik merk natuurlijk wel dat het op de horden ook heel goed gaat", laat ze het antwoord open op de vraag waar ze in de toekomst naartoe wil.

Inmiddels heeft ze wel een ander besluit genomen. Vorige winter deed ze nog een indoormeerkamp. "Dat doe ik niet meer. Dat is te pittig, te lastig. Daar heeft mijn goede presteren op de horden in Londen echter geen invloed op gehad."

EK Berlijn

Wat ze in de zomer op de Europese kampioenschappen in Berlijn gaat doen, weet ze nog niet. De combinatie meerkamp-horden zoals in Londen is geen optie. "Die combinatie kan niet." In mei doet ze eerst de internationaal hoog aangeschreven meerkamp in Götzis. "En dan zie ik wel waar ik sta. Ik denk dat ik een goede meerkamp kan draaien met veel hordewedstrijden in de benen. Het is nog ver weg."

Nederlands record

In Birmingham is de WK-finale het doel. Visser weet dat de start goed moet zijn. "Als ik de finale niet haal, zou dat een teleurstelling zijn." Visser heeft haar persoonlijk record deze winter op 7,91 seconden gebracht. Slechts tweehonderdste van een tel langzamer dan het bijna dertig jaar oude nationale record (7,89) van Marjan Olijslager. Dat record kan er in Birmingham weleens aangaan. "Als ik de goede vorm heb", klinkt het lachend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl